на журналистката Соня Колтуклиева Вълчо, ела, изяж ме!, било положението

...
 на журналистката Соня Колтуклиева Вълчо, ела, изяж ме!, било положението
Коментари Харесай

Колтуклиева към Константинова: Кога се сети, че си принципал на „Български пощи

 на журналистката Соня Колтуклиева

„ Вълчо, ела, изяж ме! ”, било ситуацията в отношението към кибер-сигурността, съобщи консултант на вицепремиера Калина Константинова. Това стана през днешния ден, на конференция, откакто през вчерашния ден остро подлагах на критика галактическата експертка, поради която беше основана изцяло ненужна позиция.

Медиите бяха свикани поради осведомителната кома на “Български пощи ”.
Даже бяха извикали началника на ДАНС – за какво, не стана ясно. Той по принцип би трябвало да работи в тишина и да не споделя какво се проверява, тъй като това е специфична работа, а не бюро за “жалби и информации ”.

Нещо значимо да попитам: за какво тези хора не помнят, че са на власт – че те са Властта – от 13 декември 2021 година?! Къде бляха до момента? Ако са експертите, за които се показват в формалните си биографии, трябваше на 4-я ден, не на 4-я месец, да са наясно с проблемите на системите, които управляват. Нали са “А-отборът ” на страната?!

Как сте запомнили Калина Константинова, я се пробвайте да се сетите!
Как, с изключение на като разгулната кикимора, прихваната крепко за ханша от мъж, в кан-кан редицата с Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и техния хилещ се антураж – на премиерата на кино лентата за трагично прекършения живот на младата поетеса Петя Дубарова.
И, несъмнено, на държавната банка в Народното събрание, кикотещи се като напушена тийнейджърка, цинично пренебрегваща народните представители, които с напрежение обсъждаха бюджета на страната.

Това е всичко за 4 месеца! Хумореска! Гротеска!

Днес Калина Константинова държа̀ пламенна тирада за българските пощи, които са ужасяващ позор, за отвратителното управление на държавното сдружение, на което тя е поискала оставката. И щяла да назначи нови хора до часове. Да, бе! И това не знаете. “Български пощи ” е акционерно сдружение – би трябвало да се организира общо заседание, а по-сетне новото управление да се впише в комерсиалния указател, може да има обжалване в съда и така нататък. Процедури… само че компанията на просто Киро, просто извършител на Конституцията, от закони се не пла̀ши – законите са им “вра̀та у по̀ле ”.

И отново да попитам – в случай че през днешния ден Калина Константинова показва обстановката в “Български пощи ” като пагубна – за какво се сети за това 4 месеца, откакто беше назначена за вицепремиер с огромна заплата и с огромен щатен личен състав от сътрудници и съветници на държавни заплати?! Едва след хакерската атака, тя внезапно осъзна, че е принципал. Къде бля 140 дни, мари моме Калино?

… Добре. Явиха се през днешния ден пред медиите. Изказаха се драматургично. Обвиниха предходните. Съобщиха, че ще получат за харчене 101 милиона лв. за “Български пощи ” – халал да са им. Ще има другарски компании да захлебят в тези тежки и гладни времена, това е концепцията.

Обаче… въобще не стана ясно по кое време ще се възвърне изцяло работата на “Български пощи ”, спряна тъкмо преди да стартира изплащането на пенсиите и на великденските добавки към тях.

Един другар от държавната администрация ми вика: няма пари, това е истината, вика.

Не желая да му допускам. Страх ме е. Страх ме е, че е истина! 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР